Pasta Marinara


Ingrediƫnten
 
    • 2 vleestomaten
    • 1 teentje knoflook
    • 1 bosui
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 blikje tonijn op water (naturel)
    • 100 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld penne
    • 50 gram garnalen
    • 6 blaadjes basilicum

    Informatie

    • 2 personen
    • 30+ minuten
    • Hoofdgerecht
    • Aardappel-, rijst- of pastagerecht
    Bereiding

      1. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
      2. Snijd de knoflook klein.
      3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
      4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie en voeg de stukjes tomaat, peper en een beetje zout toe.
      5. Laat de tonijn uitlekken en schep de stukjes tonijn door het ui-tomaatmengsel.
      6. Kook intussen de pasta in ruim water gaar.
      7. Laat de pasta uitlekken.
      8. Schep de pasta met de garnalen bij het mengsel en warm het geheel goed door.
      9. Maak op smaak met kleingesneden basilicum.


      Voedingswaarden per persoon

      Recept
      Energie 340 kcal
      Eiwit 30 gram
      Koolhydraten 35 gram
      Vet 
       8 gram
      Verzadigd vet  1 gram
      Vezels 
       7 gram

        

                                                        
                                                    Eetsmakelijk Marjolijn.


        
                                        .